Welkom

Wat is er nou leuker voor kinderen dan hun eigen kruiden en groenten verbouwen? Leerlingen van groep 3, 4 en 5 ontdekken dat met het moestuintje van Albert Heijn in samenwerking met IVN.

moestuintje AHIn het moestuintje laten ze 20 verschillende zaden ontkiemen. Elk kind of duo van kinderen krijgt de zorg over een plantje. De zaden hebben tijd nodig om te ontkiemen, maar ondertussen gebeurt er onder de grond al heel veel. En dan verschijnt het eerste groen van hun rucola-, spinazie- of venkelplantje. Daarna nog een paar weken, een hoop geduld en veel liefde en… de oogst is rijp!

De leerlingen hoeven ondertussen niet stil te zitten en gaan onder leiding van de leerkracht aan de slag met het Lesmateriaal dat bij het moestuintje hoort.

Het boekje Groene vingers voor beginners dat u bij het moestuintje heeft ontvangen geeft informatie over het zaaien en verzorgen van de plantjes. Er staan ook leuke feiten en handige weetjes in het boekje.

Welke groep maakt na vier weken de meest originele foto van zijn moestuintje? De 40 winnaars krijgen een leuke gastles ‘moestuinieren’ van IVN. Lees er meer over onder Wedstrijd.

Het gratis moestuintje van Albert Heijn is voor groep 3 t/m 5 van alle scholen die in april meedoen met de lesprogramma’s van Ik eet het beter. Kinderen worden zich met het moestuintje meer bewust van wat ze eten. Uiteindelijk ontdekken kinderen met het moestuintje hoe leuk het is om te kiezen voor gezond!

Veel plezier met het moestuintje!