Welkom

Wat is er nou leuker voor kinderen dan hun eigen kruiden, groenten en bloemen te kweken? Leerlingen van groep 5 ontdekken dat met het moestuintje van Ik eet het beter, ontwikkeld in samenwerking met IVN.

moestuintje AHIn het moestuintje planten leerlingen 20 verschillende zaden. De zaden hebben tijd nodig om te ontkiemen, maar ondertussen gebeurt er onder de grond al heel veel. En dan verschijnt het eerste groen van hun rucola-, radijs- of dilleplantje. Daarna nog een paar weken, een hoop geduld en veel liefde en… de oogst is rijp! De leerlingen gaan ondertussen onder leiding van de leerkracht aan de slag met het lesmateriaal bij het moestuintje.

Het boekje Moestuintje tips dat u bij het moestuintje heeft ontvangen geeft informatie over het zaaien en verzorgen van de plantjes. Er staan handige tips en leuke weetjes per plantje in het boekje.

Met het gratis moestuintje van Ik eet het beter leren kinderen van groep 5 om plantjes te verzorgen en om daarbij goed te kijken, voelen, ruiken en proeven. Ze krijgen respect voor hun groene omgeving en worden zich meer bewust van de herkomst van hun eten. Uiteindelijk ontdekken ze met elkaar hoe leuk het is om te kiezen voor gezond.

Veel plezier met het moestuintje!