Wat is Over de Tong?

Met Over de Tong ontdekken leerlingen van groep 6 van alles over smaak. Zoet, zuur, zout, bitter: leerlingen weten deze smaken – soms letterlijk blindelings – van elkaar te onderscheiden door verschillende producten te proeven. Zelfs umami klinkt hen niet meer vreemd in de oren! Al proevend, vergelijkend en combinerend worden leerlingen zich bewust van wat ze eten en drinken en leren ze over de Schijf van Vijf.

Het programma vindt plaats op 19 maart 2020. Op die dag kunt u het gratis pakket met gezonde producten ophalen bij de Albert Heijn-winkel die u bij inschrijving heeft geselecteerd.

Bij het lesprogramma staat een oproep aan de leerkracht en zijn of haar klas om leuke foto’s van de les met Over de Tong te posten op Instagram. Hiermee zijn prijzen te winnen voor de klas. Wij wijzen u erop dat u voor het posten van deze foto’s op uw Instagrampagina’s, hiervoor expliciet toestemming nodig heeft van de ouders van de leerlingen die in beeld zijn. De voorwaarden voor deze actie vindt u hier.

Via de knoppen hieronder vindt u de filmpjes en overige materialen.