Les-
programma's

button inschrijvenIn schooljaar 2019-2020 biedt Ik eet het beter weer verschillende nieuwe interactieve lesprogramma’s voor groep 5, 6, 7 en 8.

Als start van het schooljaar was er voor de groepen 5, 6, 7 en 8:

  • de Week van de Pauzehap: met dit jaarlijkse lesprogramma van dagelijks zo’n 10 minuten ervaren de leerlingen met elkaar hoe lekker een verantwoorde pauzehap kan zijn. Natuurlijk komen ze daarbij ook in beweging. Bij het lesprogramma hoort een gratis boodschappenpakket boordevol gezonde 10-uurtjes. 

Ook in voorjaar 2020 zijn er lesprogramma’s voor groep 5 t/m 8:

  • Voor groep 5 is er op donderdag 19 maart Stapel Gezond: Wat zitten er veel gezonde producten in die Schijf van Vijf! Voor ontbijt, lunch, avondeten, pauzehappen, drinken... Kinderen gaan vanaf groep 5 zelf keuzes maken. Spelenderwijs ontdekken leerlingen waarom die Schijf een handig hulpje voor hen is. 

  • Groep 6 doet op donderdag 19 maart leuke, leerzame smaakproeven met Over de Tong. Heel bewust proeven de leerlingen producten die vooral zoet, zout, zuur of bitter zijn, en combinaties daarvan. Zelfs umami is voor hen geen vreemd begrip meer! 

  • Met Expeditie Lekker in je Vel gaat groep 7 ruim een week lang, van 13 t/m 20 maart, de uitdaging aan om gezond te eten, lekker te bewegen en op tijd te ontspannen. Ook individueel onderzoeken en ervaren de leerlingen hoe ze zich lekker fit kunnen voelen, in de klas én in het gezin thuis.

  • Voor groep 8 is er de KlasseLunch! Met dit lesprogramma krijgen leerlingen er plezier in om gezonde keuzes te maken. Ze sluiten de les af met een heerlijke, gezonde lunch met de hele groep op donderdag 19 maart.

Alle lesprogramma’s zijn gratis en inclusief productpakket. De productpakketten bij de lesprogramma’s kunt u op donderdag 19 maart ophalen bij de Albert Heijn-winkel die u bij inschrijving heeft geselecteerd.

De gedrukte materialen bij alle lesprogramma’s ontvangt u per post. U betaalt voor de lesprogramma’s slechts de handling- en verzendkosten van het drukwerk.

Ik eet het beter is een educatief platform van Albert Heijn dat, in samenwerking met het Voedingscentrum, lesprogramma’s ontwikkelt die basisschoolleerlingen actief aanzetten tot een gezonde leefstijl. De lesprogramma’s sluiten alle aan op de kerndoelen voor het basisonderwijs en op de leerlijnen van de SLO. 

De inschrijving voor de lesprogramma’s in maart is gesloten.

Maar liefst 398.000 leerlingen van groep 5 tot en met 8 deden het afgelopen schooljaar mee aan Ik eet het beter!