Les-
programma's

button inschrijvenIn schooljaar 2019-2020 biedt Ik eet het beter weer verschillende nieuwe interactieve lesprogramma’s voor groep 5, 6, 7 en 8.

Als start van het schooljaar was er voor de groepen 5, 6, 7 en 8:

  • de Week van de Pauzehap: met dit jaarlijkse lesprogramma van dagelijks zo’n 10 minuten ervaren de leerlingen met elkaar hoe lekker een verantwoorde pauzehap kan zijn. Natuurlijk komen ze daarbij ook in beweging. Bij het lesprogramma hoort een gratis boodschappenpakket boordevol gezonde 10-uurtjes. 

Ook in voorjaar 2020 zijn er lesprogramma’s voor groep 5 t/m 8:

  • Voor groep 5 is er Stapel Gezond: Wat zitten er veel gezonde producten in die Schijf van Vijf! Voor ontbijt, lunch, avondeten, pauzehappen, drinken... Kinderen gaan vanaf groep 5 zelf keuzes maken. Spelenderwijs ontdekken leerlingen waarom die Schijf een handig hulpje voor hen is. 

  • Groep 6 ontdekt van alles over de vier bekende smaken zoet, zout, zuur en bitter en de vijfde, nieuwe smaak met de exotische naam umami. Op smaakbelevenis met kok Berry.

  • Met Expeditie Lekker in je Vel gaat groep 7 ruim een week lang de uitdaging aan om gezond te eten, lekker te bewegen en op tijd te ontspannen. Ook individueel onderzoeken en ervaren de leerlingen hoe ze zich lekker fit kunnen voelen, in de klas én in het gezin thuis.

  • Voor groep 8 is er de KlasseLunch! Met dit lesprogramma krijgen leerlingen er plezier in om gezonde keuzes te maken. Welke gezonde lunch stellen zij samen?

Ik eet het beter is een educatief platform van Albert Heijn dat, in samenwerking met het Voedingscentrum, lesprogramma’s ontwikkelt die basisschoolleerlingen actief aanzetten tot een gezonde leefstijl. De lesprogramma’s sluiten alle aan op de kerndoelen voor het basisonderwijs en op de leerlijnen van de SLO. 

 

Maar liefst 398.000 leerlingen van groep 5 tot en met 8 deden het afgelopen schooljaar mee aan Ik eet het beter!