Veel
gestelde
vragen
button inschrijven

 

Naar: vragen over de programma's >>

Naar: vragen over aanmelden en registreren >>

Vragen over de programma's

Hoe kan ik de Ik eet het beter-lesprogramma’s bestellen?

U kunt zich via deze site inschrijven voor de lesprogramma’s van maart 2020.

De inschrijving voor de Week van de Pauzehap (7 t/m 11 oktober) is gesloten. 

 

Zijn er kosten verbonden aan de lesprogramma's van Ik eet het beter?

De materialen zijn gratis. Ook ontvangt u bij elk lesprogramma een gratis boodschappenpakket voor de hele groep. Slechts de handling- en verzendkosten van de gedrukte materialen worden in rekening gebracht. De materialen worden verpakt in milieuvriendelijke enveloppen of dozen. Voor het sport-doe-boek bij de Week van de Pauzehap betaalt u geen handling- en verzendkosten. 

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

Onze verzendkosten zijn gebaseerd op het gewicht van de totale bestelling (minus het sport-doe-boek) en van de kosten van de milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen. Ze zijn als volgt:

 

Tot 1 kg: € 12,80

Tot 3 kg: € 15,80

Tot 5 kg: € 17,95

Tot 10 kg: € 22,45

 

Ter indicatie kunt u hieronder zien bij welke aantallen u ongeveer aan welk gewicht zit (voorbeeld gebaseerd op Week van de Pauzehap 2018).

Totaal gewicht voor een groep met 25 leerlingen = 700 gram.
Bij 4 groepen is dit 4 x 700 gram = 2.800 gram, dus € 15,80 verzendkosten (incl. btw).

Wanneer worden de verzendkosten in rekening gebracht?


We brengen de handling- en verzendkosten in rekening direct nadat u de lesmaterialen die u heeft besteld, heeft ontvangen.

Kun je de lesprogramma's alleen doen in de week van het boodschappenpakket?

In de boodschappenpakketten zitten verse producten die nodig zijn voor de lesprogramma’s; het advies is dan ook om het programma in dezelfde week te doen.  

Hoeveel tijd moet ik reserveren voor de lesprogramma’s?

Met de Week van de Pauzehap (7-11 oktober) bent u circa 10 minuten per dag bezig.

Met de lesprogramma’s in het voorjaar voor groep 5, 6 en 8 bent u circa twee uur bezig. Met het programma voor groep 7 gaan de leerlingen een week lang dagelijks circa 15 minuten aan de slag.

 

Wanneer ontvangt onze school de materialen voor de lesprogramma’s?

Uiterlijk een week voor aanvang van de lesprogramma’s ontvangt u per post de gedrukte lesmaterialen voor groep 5, 6, 7 en 8. De materialen zijn al eerder beschikbaar via deze website.

De boodschappenpakketten liggen in de winkels klaar op de volgende data:

voor de Week van de Pauzehap op maandag 7 oktober 2019

voor de lesprogramma's in het voorjaar van 2020: op donderdag 19 maart 2020

 

 

Horen er bij de lesprogramma’s ook gedrukte materialen of zijn deze volledig digitaal?


De lesprogramma's combineren drukwerk en online materiaal. Het drukwerk krijgt u via de post. Het online materiaal vindt u op ikeethetbeter.nl. Om de materialen te ontvangen, moet u zich uiteraard wel hebben ingeschreven voor het betreffende lesprogramma. Het bijbehorende gratis boodschappenpakket haalt u op in de Albert Heijn-winkel van uw keuze. 

Zijn de lesprogramma’s geschikt voor kinderen met een allergie voor bepaalde producten?

Bij de lesprogramma's horen allerlei gezonde producten, zodat er ruime keuze is. Houd enkele weken voor aanvang van de lesprogramma’s deze website in de gaten: dan wordt het exacte productpakket vermeld. 

Welke producten ontvang ik bij de Week van de Pauzehap?

Bij de Week van de Pauzehap krijgen de leerlingen watermeloen* en banaan op een satéprikker (dinsdag), komkommer, wortel en paprika met een dip van 100% pindakaas (woensdag) en meergranen rijstwafel met 30+ kaas (donderdag). U kunt daarin uiteraard variëren en de pauzehappen afstemmen op de dieetwensen van de leerlingen. 

Heeft u kinderen met een glutenallergie in de klas, vraag dan bij het ophalen van de producten aan de Albert Heijn-medewerker om een pak glutenvrije crackers (als alternatief voor de rijstwafels). Dat laatste is mogelijk zolang de voorraad strekt.

*Het kan zijn dat uw Albert Heijn-filiaal geen watermeloen kan leveren. Als alternatief ontvangt u in dat geval Galia meloen in het pakket.

Hoe kan ik de producten van de Week van de Pauzehap het beste bewaren?

Tot gebruik bewaart u de producten bij voorkeur als volgt:

komkommer, winterwortel, paprika, (water)meloen: op een koele donkere plek bewaren (als die er niet is: in de koelkast);

banaan: op een koele donkere plek, buiten de koelkast;

kaas: in de koelkast;

voor rijstwafel en pindakaas geldt geen speciaal bewaaradvies.

Het filiaal dat ik heb gekozen wordt momenteel verbouwd of is gesloten. Wat moet ik doen?


Als een winkel tijdens de actie gesloten is, dan wordt u tijdig door ons op de hoogte gebracht en verwezen naar een andere winkel.

Is er ook een programma voor de onderbouw?

Voor de groepen 1 t/m 4 is er vooralsnog geen lesprogramma van Ik eet het beter.

Ik heb vragen over het lesmateriaal.

Heeft u vragen over het lesmateriaal? Dan kunt u zich wenden tot uitgeverij Zwijsen. U kunt mailen naar ikeethetbeter@zwijsen.nl of bellen met de Zwijsen klantenservice 013 583 88 88. Gelieve geen contact op te nemen met Albert Heijn.

Kan ik me ook aanmelden als ik bij een school werk voor speciaal voortgezet onderwijs?

Ja, zeker! Ook in dat geval kunt u zich hiervoor aanmelden!

Kunnen wij met de BSO meedoen aan de lesprogramma’s? 

Nee, de programma’s zijn niet bedoeld en ook niet geschikt voor de BSO.

Vragen over registreren en aanmelden.

Ik heb geen activatiemail ontvangen. Wat nu?

De activatiemail kan in uw SPAM-map terechtkomen. Ook kan het gebeuren dat uw e-mailprovider de mail blokkeert. Dit gebeurt met name bij gratis mailprogramma's, zoals Hotmail. Indien u een mail stuurt naar ikeethetbeter@zwijsen.nl, dan zullen wij uw account handmatig activeren. Vermeld in uw mail in ieder geval het e-mailadres waarmee u een account heeft aangemaakt!

Ik wil een account aanmaken, maar mijn e-mailadres is al in gebruik. Wat nu?

In dat geval heeft uzelf of iemand anders al een account aangemaakt met hetzelfde e-mailadres. Als u het niet zelf bent geweest, moet u een ander e-mailadres gebruiken bij uw aanmelding. Indien u wel al eerder een account had aangemaakt, kunt u gewoon inloggen en hoeft u geen account meer aan te maken. Via "Wachtwoord vergeten" kunt u eventueel een nieuw wachtwoord instellen.

Ik krijg de melding dat mijn account geblokkeerd is. Wat nu?

Waarschijnlijk is uw account niet geactiveerd. Indien u een mail stuurt naar ikeethetbeter@zwijsen.nl, dan zullen wij uw account handmatig activeren. Vermeld in uw mail in ieder geval het e-mailadres waarmee u een account heeft aangemaakt!

Inschrijvingen (gedeeltelijk) verwijderen.

U kunt uw inschrijving verwijderen door in te loggen op Mijn Ik Eet Het Beter en te gaan naar Mijn lesprogramma's. Helemaal onderaan vindt u de knop "Inschrijving verwijderen". Uw hele inschrijving wordt dan verwijderd.

Gedeeltelijke inschrijving verwijderen

Indien u niet de hele inschrijving wilt verwijderen, maar bijvoorbeeld alleen heel groep 7 en 8, dan gaat u als volgt te werk:

  1. U verwijdert eerst de gehele inschrijving.
  2. Vervolgens kunt u aangeven welke groepen wel gehandhaafd moeten blijven. U dient dan wel opnieuw voor die groepen de aantallen opnieuw in te geven.

 

Horen er bij het moestuinpakket voor groep 5 ook lesmaterialen?

Ja, de lesmaterialen voor groep 5 ontvangt u in de week van 12 maart. U kunt met uw groep al eerder starten met het zaaien van de plantjes uit het moestuinpakket, namelijk zodra u dat op 8 maart heeft opgehaald.